spring til navigation
Pampers® kærlighed, søvn & leg
Velkommen!  Deltag nu  eller   Log ind 
Danmark

Eksperters Q&A
De bedste tips om babypleje til nybagte forældre

0   mennesker kommenterede
om denne artikel
 
3

Spørgsmål


Tips om bleskift Er du overvældet af udvalget af produkter? Gør et blik ned ad gangen med babyting i supermarkedet dig helt svimmel? Der er ingen grund til bekymring. Ligesom alle andre nybagte forældre skal du lære, hvad man gør, og selv en enkel ting, som at sørge for at dit barns numse er tør, kan kræve lidt vejledning. I de første uger er vat, vand og bleer i en god kvalitet til den nyfødte alt, hvad du har brug for. Men sørg for at have rigeligt. Du skifter sikkert dit barn, hver gang han har fået mad og sovet ­ ­– og det bliver til rigtig mange bleer! Klik her for at få fyldestgørende vejledning om bleskift.

Svar


MEGET AT LÆRE Når det drejer sig om pleje af en nyfødt, har nybagte forældre en del at lære - og det skal ske her og nu! Stol på dine moderlige instinkter og husk at din sundhedsplejerske, din læge, familie og venner kan nås med et telefonopkald. Så tag ikke kampen op alene, hvis du synes du har brug for hjælp eller gode råd.

AT SKIFTE BLE Du kommer til at skifte masser af bleer fra nu af (i gennemsnit 10 i løbet af et døgn!) Så det er vigtigt at få styr på det fra starten. Når det drejer sig om nyfødte, er det vigtigt altid at have en ren ble på, da huden stadig er utrolig sart. Hvis din baby er våd efter at have spist, så skift bleen. Du skal ikke vente til den er gennemblødt, eller til barnet har haft afføring. Så længe huden under bleen føles tør, når du rører den, behøver du ikke vaske den, hvis du kun skal skifte en våd ble. Moderne bleer af en god kvalitet er designet til at indkapsle al fugten fra urinen. Så det er kun, når den lille har en snavset ble, at du er nødt til at vaske huden ren. Jordemødre anbefaler, at der kun anvendes en blød bomuldsklud og vand til vask af kønsorganerne de første 2-3 uger. Hvis du er nødt til at bruge vaskeservietter, så vælg en mild type uden parfume. Det anbefales ikke at bruge creme eller pudder på den nyfødtes hud. Det er meget lidt sandsynligt, at din baby udvikler bleudslæt på dette tidspunkt, hvis du skifter ble ofte og holder huden tør og ren. Men hvis huden forekommer øm og rød, skal du bede sundhedsplejersken om råd, og vælge en ganske almindelig, beskyttende salve.

NYTTIGE TIPS Gør det til en vane at skifte dit barn efter hvert måltid og efter en lang søvn. Når bleen skiftes, skal du lægge den nye ble centreret under barnet, så den når omkring halvvejs op af ryggen. De to stropper, der skal fastgøres på maven, skal nå lige langt rundt om bleens sider og skal fastgøres godt, så de sikrer en god pasform - men ikke for stramt, så huden bliver rød eller trykket. Hold øje med lækager, da de ofte kan være tegn på, at dit barn er parat til den næste blestørrelse!

Få mere information, gå ind på Bleskifte ABC

PLEJE AF NAVLESTUMPEN Du skal pleje stumpen fra barnets navlestreng, indtil den helt naturligt falder af i løbet af ca. 2 uger. Hver gang du skifter dit barn, skal du sikre at området omkring stumpen er rent. Hvis det er nødvendigt, kan du vaske det forsigtigt med en tot fugtig vat og så duppe det tørt. Det er vigtigt at holde området så rent og tørt som muligt. Du bør folde bleens taljeelastik ned foran, så der kan komme luft til navlestumpen, og undgå tøj med elastik i taljen. Sparkedragter eller ud-i-et dragter er det bedste valg for øjeblikket. Tal med din sundhedsplejerske, hvis der dannes væske ved navlestumpen. Hun kan anbefale, at du bruger en særlig type pudder.

Klik her for flere nyttige tips.
 

Du kan også lide